Behandlinger
Tandlæge Iben Schmidt

Åbningstider:

Man:

08.00-16.30

Tirs:

08.00-16.30

Ons:

08.00-16.30

Tors:

08.00-16.30

Fre:

08.00-16.30

Kontakt

Bredgade 56,

7160 Tørring

Tlf. 75801184

ALTID GRATIS PARKERING

BehandlingerHos tandlægerne Tørring udfører vi mange forskellige behandlinger - fra det enkle til mere komplekse løsninger. Hos os er du i gode og trygge hænder.

Vi behandler bla. følgende:

Operation:


Vi udfører langt de fleste operationer på klinikken. Det kan være visdoms-tænder eller rodspidsamputationer. Ved rodspidsamputationer fjerner man rodspidsen på en rodbehandlet tand. Vi laver ligeledes operationer i forbindelse med paradentosebehandlinger. Dette sker i tæt samarbejde med vores tandplejer, som står for tandrensning og instruktion.

Blegning:


Sundhedsstyrelsen har bestemt, at tandblegning kun må laves på tandklinikker. Tandblegning foretages i en skinne med en let blegegel. Behandlingen kan give følsomme tænder i en periode.

Kroner og broer:


Hvis der er større fyldninger, rodbehandling eller skader på en tand, kan der laves en krone for at bevare tanden. Kronen laves oftest i porcelæn. Dette er også tilfældet, når en eller flere tænder erstattes af en bro. Porcelæn er et meget holdbart og kosmetisk pænt materiale.

Rodbehandling:


En rodbehandling er nødvending, hvis nerven i tanden er død (necrose) eller betændt og følsom overfor temperatur og tryk (pulpitis). Det foregår ved, at man fjerner det dårlige nervevæv og fylder rodkanalen op med et fyldningsmateriale. Det hele sker under bedøvelse. En rodbehandlet tand er mere skør og knækker lettere. Derfor forsynes tanden bagefter med en plast fyldning eller en krone.

Bidfunktion:


Ganske mange skærer tænder. Det giver slidskader på tænderne, som på sigt kan få alvorlige konsekvenser for biddet. Tænderne bliver kortere på grund af slid og man kan få spændingshovedpine. Nogle udvikler kæbeledsproblemer som følge af tænderskæren. Ofte kan man afhjælpe problemerne med en bidskinne, man sover med om natten.

Parodentose:


Udvikler man paradentose, vil tandplejeren rense tandkødslommerne og give en grundig instruktion med henblik på at normalisere forholdene. Hvis det mod forventning ikke lykkes, vil en paradentoseoperation kunne komme på tale. Parodentose skyldes bakteriebelægninger på tænderne sammen med andre mere generelle faktorer (immunforsvar - rygning).

Fyldninger:


Plast er i dag det mest anvendte materiale til tandfyldninger og giver et kosmetisk fint resultat. Sundhedsstyrelsen har bestemt, at sølvamalgam kun må bruges i helt specielle tilfælde, hvor plast ikke kan holde.

Find os her

Medlem af